tisdag 13 oktober 2009

Vad är demokrati?

Jag anser att demokrati är det enda styrelseskick som är förenligt med respekt för de mänskliga rättigheterna. En liberal syn på demokrati kombinerar människors inflytande över de gemensamma beslut som fattas med att den enskilda människans och minoriteters rättigheter alltid ska beaktas och försvaras. Den liberala ideologin utgår alltid från den enskilda människan!

Ikväll har jag sammanträde med Demokratigrupp 18-20. Denna grupp arbetar för att förbättra, utveckla och stärka medborgardialogen i kommunen. Vår grupp utför inget eget politiskt arbete utan fungerar mer som en idéspridare. I gruppen finns både politiker från oppositionen och majoriteten. Demokratigruppen arbetar mot interna målgrupper i Stadshuset (nämnder och styrelser) men även externt mot er: medborgarna i Västerås.

Vår uppgift är att:
informera medborgare om pågående och kommande projekt med demokrati- och medborgarinriktning
fungera som referensgrupp till kommunstyrelsen i demokrati- och medborgardialogsfrågor
förbättra och utveckla integrations- och mångfaldsfrågorna med fokus på utanförskap arbeta med omvärldsbevakning och
följa den allmänna debatten och föreslå kommunstyrelsen förändringar som förstärker demokratiarbetet (källa: www.vasteras.se)

Tycker du att din röst blir hörd? Om du är missnöjd klagar du? Om du klagar får du återkoppling på din klagan och känner du att det var mödan värd? Känner du att du kan påverka din vardag? Känner du att du kan påverka politiken?

Jag hoppas innerligt att du kunde svara ja på alla frågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar