torsdag 22 oktober 2009

Sossarna säger nej, nej och nej!

Jag tycker att alla elever som går ut grundskolan ska ha de kunskaper med sig som de behöver för att klara fortsatta studier. Allra viktigast är baskunskaperna: att kunna läsa, att kunna skriva och att kunna räkna.

För att fler elever ska nå kunskapsmålen beslutade regeringen den 4 september 2008 om en läsa-skriva-räkna-satsning. Den har du säkert hört talas om? Under tre år ska 900 miljoner kronor användas för att förbättra elevernas baskunskaper. Elever i årskurs 1-3 som riskerar att inte nå skolans mål är den prioriterade gruppen. Elever med dessa svårigheter måste få mer kvalificerad hjälp!

För att lyckas med detta vill folkpartiet liberalerna bland annat att pengarna ska gå till att:
1. vi åter ska börja utbilda speciallärare
2. vi måste stärka lärarnas befogenheter och status
3. vi ska Satsa på personalförstärkningar
4. ci ska satsa på kompetenshöjande insatser för lärarna
5. införskaffa läromedel

Många gånger närmar sig Sossarna de åsikter som folkpartiet i många år tagit strid för men stödjer de Läsa-skriva-räkna-satsningen? Stödjer Sossarna speciallärarutbildningen? Stödjer de röda att rektorer och lärare får omhänderta föremål som stör undervisningen? Och stödjer de makthungriga sossarna den nya skollagen som ytterligare ska förtydliga lärarnas befogenheter för att vidmakthålla ordning och reda?

Nej. Nej. Nej. Nej.

Tyvärr.

Om - hemska tanke - Sossarna vinner nästa val så kommer vår Skola återigen falla pladask ner på rygg. Det skulle vara mycket olyckligt.

Hon har ju precis kommit upp på fötter och är på god väg att resa sig stolt.

1 kommentar:

  1. Jag var på öppet hus på en låg och mellanstadieskola igår kväll. På väggen satt en lapp skriven av en förstaklassare (6-7 år), texten löd: "5000, det är en femma och tre tusingar". Barn är för härliga! ;)

    SvaraRadera