onsdag 11 november 2009

Logistik!

Enligt Wikipedia kommer ordet logistik, som ett enskilt fackämne, "från militära behov att kontrollera tillförsel av drivmedel, mat, ammunition i stora mängder för att möta specifika behov vid olika frontavsnitt, planerade eller pågående anfall."

Hemma hos oss betyder det att få ihop vardagen. Vem lämnar på förskolan och skolan? Vem hämtar? Vem handlar? Vem lagar middag? Vem fyller i alla tusen lappar som ska fyllas i? Vem köper födelsedagspresenter till alla hundra kalas barnen ska på? Vem tackar ja eller nej till alla hundra kalas som barnen fått en inbjudan till? Och så vidare. Och så vidare.

Denna vecka är det jämn vecka och det betyder att jag lämnar barnen på morgonen och Richard hämtar dem. Den som lämnar ser till att allt som ska TILL skolan är med på morgonen och den som hämtar ser till att allt som ska HEM kommer med hem. Det låter enkelt men det tog år innan vi kom fram till detta...

Kanske är inte en familjs logitsik så olik den inom det militära? Även i en familj måste man på sätt och vis kontrollera tillförsel av drivmedel, mat, ammunition i stora mängder för att möta specifika behov vid olika frontavsnitt, planerade eller pågående anfall.

Jag menar, ska man till mormor och morfar på julafton så ska en del betänkas! Hur tar vi oss dit? Vad ska vi ha med oss? Hur ska vi hålla barnen rena, glada och pigga? Även om anfallet är planerat är det ju svårt att veta hur trupperna kommer att agera, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar