tisdag 1 december 2009

Men vad händer sen då?



Om man bor i villa måste man ha en buffert. Ja, ifall det händer något. Om man har barn borde man ha en buffert. Ja, ifall det händer något som man inte räknat med. Om man är ute och reser är det bra att ha en liten buffert på kortet. Ja, ifall det händer något man inte planerat skulle hända. Även om man bor i lägenhet, utan barn och varken kan eller vill resa så är det ju bra att ha en liten buffert som trygghet.

I Västerås Stad har vi den så kallade "reserven". Detta är pengar som vi har som buffert ifall det skulle hända något som vi inte räknat med.

I dagens VLT skriver sossen Per-Inge Ahlbäck att Sossarna har svaret på hur ni västeråsare ska få en bättre framtid. De ska höja skatten och länsa reserven. De ska tömma reserven. De ska sopa rent i vår buffert! Givetvis "glömmer" Ahlbäck att nämna att de ska tömma vår reserv - han vet nog att väljarna inte gillar det!

Men väljarna är inte dumma! Någonstans ifrån måste ju pengarna komma till alla "satsningar" som Sossarna presenterar idag i VLT och säkerligen nu på torsdag på kommunfullmäktige.

De ska höja skatten och länsa vår "buffert".

Men vad händer sen då? När pengarna är slut? Ska de höja skatten igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar