onsdag 9 december 2009

Det behövs fler familjehem!



Att ha familj är hur mysigt somhelst, eller hur!? Att ha barn och få leva familjeliv - jag älskar det! Vi är en väl fungerande familj som har det riktigt bra om jag får säga det själv. Men det finns många barn och tonåringar i Västerås som behöver få komma till en ny familj för kortare eller längre tid. Men de familjehem som finns räcker inte till! Under hösten har Västerås stad därför arbetat för att rekrytera nya familjehem.

Det har även tillkommit en ny grupp barn: ensamkommande flyktingbarn. Varje år tar Västerås stad emot fem av dessa ungdomar.

Små barn är lätta att placera men att hitta familjehem för tonåringar är svårt. Det finns ju såklart tonåringar bland dessa barn/ungdomar. Dessa tonåringar behöver kanske byta miljö och få en ny plattform. Det kan även vara en tonåring som bara behöver lugnet från en hemmiljö som fungerar.

Det behövs fler familjehem! Det behövs alla typ av familjehem. Ju fler familjehem det finns att välja på desto större är möjligheten att rätt barn placeras hos rätt familj.

Känner du dig manad!? Jag har själv tänkt tanken och ska nog vid nästa tillfälle gå på ett informationsmöte om att bli familjehemsförälder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar