onsdag 16 december 2009

Vill du bli natt-dagbarnvårdare?




Här i Västerås är "Nattis" den typ av barnomsorg som är till för de barn och familjer som behöver tillgång till förskola före 6.00 och/eller efter 19.30.

Men vår barnomsorg är i huvudsak anpassad till kontorstider även om mycket förvärvsarbete utförs på kvällstid och under helger och nätter!

Jag anser att kommunen måste bistå de föräldrar som har obekväma arbetstider. Även ensamstående och familjer med två heltidsarbetande föräldrar med snåriga arbetstider måste få tillgång till Nattis.

Visst, först ska man försöka byta arbetstider men om detta inte fungerar så MÅSTE man ju få Nattis!

Det är frivilligt för kommunerna att anordna barnomsorg på obekväma arbetstider men jag tycker att det är något vi i Västerås kommun bör erbjuda så länge det finns efterfrågan!

Men jag har tänkt en annan tanke: vill ingen vara natt-dagbarnvårdare? Barnen kommer hem till ditt hem strax efter 18. Du lagar middag åt barnen. Gosar med dem i soffan framför Bollibompa. Borstar deras tänder. Iklär dem pyjamas och läser saga. Och sedan nattar du dem och säger natti natti! Strax efter frukost nästa morgon går barnen antingen till skolan/förskolan eller så kommer deras föräldrar och hämtar dem. Kanske vore något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar