torsdag 3 december 2009

Snurrigt! Det håller jag med om.

Jag vet att förändringarna inom förskolan väcker en del frågor. Vad är det som gäller egentligen? Jag lovar Dig: pedagogiska nämndernas stab gör sitt bästa för att svara på de frågor som uppstått.

I dagens VLT svarar förskolenämndens (den nämnd jag är ledamot i) ordförande och vice ordförande på en insändare som fanns med i VLT 30/11. I sin insändare den 30/11 kritiserade insändarskribenten avgiftsförändringarna inom förskolan. Men i sitt svar idag i VLT dementerar Ahlman och Nygren några felaktigheter i insändaren. Bra!

Här nedan följer en summering av Ahlmans och Nygrens insändare/svar:

"I insändaren 30/11 hävdas att avdraget på avgiften försvinner för barn över 4 år med allmän förskola. Det är felaktigt. Istället införs en reduktion av avgiften redan från 3 års ålder."

"Linda Olsson hävdar vidare att en familj kan få betala upp till 1230 kronor per månad för ett barn med allmän förskola. Det är ett missförstånd.För ett barn från 3 års ålder betalar familjen 2,25 procent av inkomster upp till 42 000 kronor per månad. Det innebär att avgiften som högst är 945 kronor per månad istället för den ordinarie maxtaxan som är 1260."

"Utöver förändringarna av reduktionen för barn med allmän förskola utgör avgiftsreduktionen för barn med vistelsetid upp till 15 timmar i veckan en viktig förändring. Den högsta avgiften för ett barn åldern 1–3 år som vistas i förskolan upp till 15 timmar i veckan blir 945 kronor per månad mot dagens 1260."

Men det är snurrigt. Det kan jag hålla med om. Västerås Stad måste bli tydligare och gå ut med bättre information när förändringar sker. Bakläxa till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar