måndag 18 januari 2010

Vad är demokrati?



I dagens VLT kan man läsa att det är ett FP-bråk om landstingslistan i Västmanland och att det i Västerås-avdelningen finns en kultur av att bara göra som ledningen tycker. Det är en enskild medlem som kontaktat VLT då han blev missnöjd med att bara hamna på plats 7 och det är ju tråkigt att han blev så missnöjd. Men! Medlemmarna ville ha andra personer på platserna över honom och röstade därefter.

Anna Lundberg, fp-politiker från Strömsholm/Hallstahammar, skrev ett väldigt bra inlägg på facebbok som jag bara måste citera:

"Jag tror att uppfattningen om demokrati är väldigt olika. I går fick vi vara med om demokrati i sin yttersta form.// Vill man förändra får man göra det på demokratiskt sätt, enligt stadgar och fastställda regler och det har alla medlemmar möjlighet att göra. Det gäller bara att få med sig majoriteten av rösterna."

Väl skrivet Anna! Leve demokratin! Och hipp hurra att fokpartiet liberalerna har så många pesroner som vill kandidera får vårt underbara parti!

4 kommentarer:

  1. Tack Hanna! Som stadge freak blir man upprörd om man ifrågasätter demokratiska processer på felaktig grund. ;-)

    SvaraRadera
  2. Provvalsresultatet var inte tongivande och den personförföljelse i form av "skitsnack", "kotteribildning", konflikträdsla m.m som Jan Rejdnell fått utstå är otrolig - Värsta Ö-rådet har talat i sin makt och rädsla! VUXENMOBBING är ordet.
    "Sandlåda" betecknade ombuden från Fagersta, hela tillställningen i Köping! Ordförande i Västerås avdelningen Christer Malm var den professionelle i församlingen - Ingen lyssnade! Nytänk och kompetens ryms inte i denna FP demokrati?!

    SvaraRadera
  3. Provvalet ska alltid våra rådgivande för nomineringskommittén tillsammans med en rad andra faktorer. Nomineringskommitténs förslag, kandidaternas presentationer, tidigare insatser, kompetens är exempel på det som avgjorde vilka kandidater jag har förtroende för. Jag kan inte svara för hur de andra ombuden resonerade när de röstade men utgår från att de fattat sina egna beslut som de kloka människor de är. Avhoppen är beklagliga och bidrar inte att till ett öppnare och mer förstående samtalsklimat. De som vill engagera sig i valkampanjen är alltid välkomna att höra av sig till expen. Jag törs lova att alla kan göra något, stort eller litet, för att vi ska fortsätta ha väljarnas förtroende. Och med en välkomponerad landstings- och riksdagslista tror jag vi har goda möjligheter till ett gott valresultat.

    SvaraRadera