måndag 4 januari 2010

Ingen ansvarsfull politik med sosse-politik!

Ett av folkpartiets och Västeråsalliansens viktigaste uppdrag har varit att vidta åtgärder som underlättar för människor att gå från bidrag till ett arbete. Vi har en arbetslinje som sossarna inte har!

Min partikamrat Roger Haddad, som bland annat är ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, har skrivit ett antal artiklar om ungdomsarbetslösheten.

Den 18e november skriver Haddad i VLT att endast mer pengar inte löser ungdomsarbetslösheten utan det är även en effektivisering av resuser som krävs.

Jag håller med Roger och anser att man inte, i en tid då vi inte vet hur ekonomin ser ut om 6 månader, kan slösa och slänga pengar åt alla håll. Man måste hålla emot. Dra in på sådant som inte är livsnödigt. Spara där det kan sparas. Så att det inte behöver dras in pengar där det absolut inte kan och bör dras in!

Haddad kritiserar även socialdemokraterna som ofta menar att Västeråsalliansen ”inte gör tillräckligt” för att förebygga arbetslösheten.

Roger besvarar denna kritik:

"Till skillnad från Socialdemokraterna anser vi inte att mer resurser minskar arbetslösheten. Utbildningspolitiken, vuxenutbildningen och tillgången till praktik samt att fler företag anställer är faktorer som kan förebygga arbetslöshet."

Vi i folkpartiet och Västeråsalliansen berättar för våra medborgare och väljare hur vi tänker och vilka beslut vi tänker ta och varför vi tänker göra på det viset. Men Sossarna tiger.

Vad vill de? Jo de vill satsa mer säger de. Men med vilka pengar? Och har de inga egna idéer? Ja, förutom att höja skatten och bara pumpa ut mer pengar..?

Nej, det är ingen ansvarsfull politik Sossarna bedriver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar