måndag 9 augusti 2010

Du lärare!

Vad tycker Du om Björklunds nya förslag? Ja, det att föräldrar ska tvingas närvara under ett antal lektioner för att verkligen se och uppleva sitt barn och dess dåliga uppförande i skolan och i klassrummet?

Håller Du inte med mig om att det är en bra idé! Hur många har inte både Du och jag tvistat med föräldrar om att "men så är h*n inte hemma" och Du säger att "men så är h*n i skolan och jag vill att vi tillsammans kommer fram till vad vi kan göra för att hjälpa ditt barn" varpå föräldern säger "men då är det skolans problem om mitt barn inte tycker om att vara i skolan!"

1 kommentar:

  1. Hej Hanna...vi pratade om det på jobbet idag och tycker att det är ett urdumt förslag.
    Säg att det är en ensamstående mamma, flera barn, en inkomst....hur sjutton skulle hon fixa det? Och hur sjutton skulle hon orka???
    Låt säga att pappan/mamman är helt okunnig om problemet...kanske till och har egna problem som är mycket större, såsom alkohol eller narkotika. Vad skulle den göra för nytta för barnen i skolan?
    Hur skulle föräldern försörja sig medan de är i skolan? Hur länge skulle den vara med i skolan....veckor/månader/år?

    I vissa fall...ja det kan hjälpa barnet ifall föräldern är med...men annars...mer pengar till skolorna så att mer personal kan anställas. Istället för att lägga pengar på att föräldrarna får ta ut pengar från någon kassa då de är med i skolan...eller ska de göra det på sin semester?
    Nej Dåligt förslag av folkpartiet...
    Men inför istället kontaktdagar för föräldrarna att ta ut...såsom det var förr...för visst är de borta?

    Jessica

    SvaraRadera